«Гори Донеччини» - те, що робить ландшафт нашого регіону особливим💪🇺🇦

На території Донецької області нараховують понад 700 териконів. На фото один з териконів Покровського району. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Оперативна ситуація по області станом на ранок 26 квітня, — Вадим Філашкін

➡️Покровський район. У Красногорівці поранено 3 людини. В Очеретиному 1 людина загинула. У Курахівській громаді 1 людина загинула у Курахівці і 1 поранена у Гірнику; у Гострому пошкоджено 8 приватних будинків. В Удачному 3 людини загинули і 4 поранені, пошкоджені адмінбудівля, заклад культури, кав'ярня і понад 20 приватних будинків.

➡️Краматорський район. У Лиманській пошкоджено 2 будинки у Ямполі. На Костянтинівку ворог скинув КАБ-250 – на щастя, бомба не вибухнула, сапери її знешкодили.

➡️Бахмутський район. У Часовоярській громаді пошкоджені 8 приватних будинків, багатоповерхівка і 3 промислові будівлі. Пошкоджено будинок у Серебрянці Сіверської громади.

Всього за добу росіяни 10 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 106 людей, у тому числі 12 дітей. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

За добу росіяни вбили 5 мешканців Донеччини, ще 8 зазнали поранень, — поліція Донеччини

➡️Поліція зафіксувала 1800 ворожих обстрілів.

➡️Під вогнем перебували 9 населених пунктів: міста Гірник, Костянтинівка, Красногорівка, селища Гостре, Курахівка, Очеретине, Удачне, села Карлівка, Острівське.

➡️Пошкоджено 10 цивільних об’єктів - 8 житлових будинків, критичну інфраструктуру.

➡️Удачне росія атакувала ракетою із ОТРК «Іскандер-М» - вбила 3 цивільних осіб. 4 мирних жителів були поранені. Пошкоджено контактну мережу.

➡️Внаслідок артилерійських обстрілів загинула людина в Очеретиному, ще одна – в Курахівці. Пошкоджені приватні оселі.

➡️У Красногорівці травмовано 3 мешканців, 2 приватних будинки зазнали руйнувань.

➡️Є поранений у Гірнику, пошкоджено 3 домівки.

➡️Удар керованою авіабомбою «КАБ-250» окупанти завдали по багатоквартирному будинку в Костянтинівці. Бомба не розірвалась, її буде знешкоджено.

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Створено реєстр постраждалих від воєнних дій, — членкиня Комітету з питань бюджету Леся Забуранна Прийнятий закон формує централізований реєстр осіб, які зазнали фізичної, моральної шкоди та насильства під час воєнних дій.

Цей реєстр створює фактичну базу для подальшого розгляду справ у міжнародних трибуналах та кримінальних судах, сприяючи засудженню військових злочинців.

Ініціатива дає можливість людям претендувати на компенсації внаслідок понесених втрат та пошкоджень під час конфліктів Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Макіївка та Греківка потерпає від обстрілів росіян, — Луганська ОВА про ситуацію на окупованих та деокупованих територіях

➡️Жителька Макіївки, яка погодилася вчора виїхати, мешкатиме на Полтавщині. Красноріченською військовою адміністрацією жінці надається уся необхідна допомога. А от мешканка Невського звернулася з питанням відновлення втрачених документів. Її супроводили до Слов’янська, де надають необхідні консультації.

➡️Поліцейськими Луганщини доставлено та роздано жителям Макіївка продуктові, гігієнічні набори та питну воду.

➡️Атаки окупантів відбито від Стельмахівки, Макіївки, Серебрянського лісництва та Білогорівки.

➡️Із вересня при усіх школах так званої «лнр» запровадять курс з управління БПЛА. Офіційно управлінню безпілотниками навчатимуть у спеціалізованих гуртках, але їх відвідування буде обов’язковим. У якості наставників залучатимуть російських військових.

➡️Майже 100 шахт зі 114 на сході визнані росіянами нерентабельними. Значну кількість цих підприємств до невтішних економічних показників довели самі загарбники. Причиною є відсутність фінансування та примусова мобілізація Загалом на ТОТ було мобілізовано майже 60% гірників. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

За 25 квітня росіяни вбили 5 жителів Донеччини: 3 в Удачному, 1 у Курахівці та Очеретиному, — Вадим Філашкін

Ще 8 людей в області за добу дістали поранення.

Загальна кількість жертв росіян на Донеччині подана без урахування Маріуполя та Волновахи. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Оперативна інформація станом на 6:00 26 квітня від Генштабу ЗСУ

Протягом минулої доби відбулося 114 бойових зіткнень.

➡️На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

➡️На Лиманському напрямку ворог провів 20 атак в районах населених пунктів Дружелюбівка Харківської області; Макіївка, Серебрянське лісництво Луганської області; Торське, Терни, Зарічне Донецької області.

➡️На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 26 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Миколаївка, Виїмка, Спірне, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

➡️На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито понад 30 атак в районах населених пунктів Очеретине, Уманське, Невельське, Керамік, Бердичі, та Нетайлове Донецької області.

➡️На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне Донецької області, де ворог 19 разів намагався прорвати оборону наших військ.

➡️На Оріхівському напрямку ворог 2 рази атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області.

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Сонячний весняний Краматорськ🇺🇦🌸🌿

📸 Вікторія Гончаренко Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Декілька днів тому Часів Яр виглядав так…💔

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Оперативна інформація станом на 18:00 25 квітня від Генштабу ЗСУ

Протягом доби зафіксовано 93 бойових зіткнення.

➡️На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 9 атак в районах населених пунктів Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

➡️На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 16 атак в районах населених пунктів Дружелюбівка Харківської області; Макіївка, Серебрянське лісництво Луганської області; Терни, Зарічне Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Борова Харківської області.

➡️На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 16 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Спірне, Іванівське, Кліщіївка Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення. Також, противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Миколаївка, Часів Яр, Спірне, Диліївка Донецької області.

➡️На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 23 атаки в районах населених пунктів Очеретине, Уманське, Невельське, Керамік, Бердичі, та Нетайлове Донецької області, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Також противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Калинове, Семенівка, Карлівка, Новогродівка, Євгенівка, Олександропіль, Архангельське, Новокалинове Донецької області.

➡️На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне Донецької області, де ворог 14 разів намагався прорвати оборону наших військ. Противник завдав авіаційного удару в районі Урожайного Донецької області. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Донеччина під масованою атакою окупантів – розпочато розслідування за фактами загибелі 5 та поранення 8 цивільних, — Донецька обласна прокуратура

25 квітня 2024 року з самого ранку окупаційні війська завдають чисельні атаки по населеним пунктам Покровського району. У м. Гірник та м. Красногорівка зазнали поранень 4 чоловіків.

Також під приціл армії рф потрапило смт Удачне. За попередніми даними, ворог атакував його ракетою «Іскандер-М». Множинні осколкові поранення різного ступеня тяжкості дістали 4 цивільних віком від 28 до 42 років. Ще 2 чоловіків отримали поранення несумісні з життям.

Крім того, в смт Курахівка, с. Новоолександрівка й смт Очеретино від обстрілів загинули троє 56, 67 й 69-річних місцевих жителів. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

В Удачному станом на 18:00 3 загиблих і 4 поранених, — Вадим Філашкін

Росіяни завдали удару по селищу сьогодні в обід. Пошкоджені адмінбудівля, заклад культури, кав'ярня і близько 20 приватних будинків. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

У Маріуполі мігрантів заселяють до відремонтованих будинків, — Маріупольська МР

За словами депутата держдуми рф сергія миронова, приїжджих робітників з рф та країн Середньої Азії заселяють до квартир у побудованих або відремонтованих будинках у якості оплати за працю.

Жителі Маріуполя обурені ситуацією з мігрантами в місті. Останні влаштовують свої правила і порядки у місті.

За оцінками окупаційної влади Маріуполя, у місті працює майже 30 тисяч мігрантів. Але справжня цифра більша – адже робітники із собою привозять власні родини. Загарбники витісняють місцеве населення, натомість завозячи мігрантів та будуючи будинки під іпотеку для росіян. А ось маріупольці залишаються без нічого. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

🇺🇦На оздоровлення до «Артеку» заїхала перша в цьому році група дітей, —Мінреінтеграції

До переліку категорій дітей, які зможуть у 2024 році отримати безплатні путівки в Міжнародний дитячий центр «Артек» (у Закарпатті), додали: ➡️дітей учасників бойових дій (зокрема, добровольців); ➡️дітей загиблих (померлих) захисників і захисниць України; ➡️дітей, які зареєстровані як ВПО й отримують допомогу на проживання.

Подати заявку на отримання путівки можна в районних держадміністраціях, сільських та селищних, міських радах, а також об’єднаних територіальних громадах.  Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

У Маріуполі вимагають платити за відсутнє опалення

Взимку більшість будинків в ТО Маріуполі не опалювались. Але туди все одно розносять повідомлення із вимогою сплатити «заборгованість».

Маріупольці регулярно скаржаться на відсутність електроенергії та проблеми з водопостачанням. Окупаційна «адміністрація» ніяк не сприяє вирішенню проблеми. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Із Макіївки евакуювали жінку, до села доставили найнеобхідніше, — Луганська ОВА

Поліцейські доставили місцевим мешканцям продуктові, гігієнічні набори та питну воду від Красноріченської територіальної громади.

Також вдалося евакуювати до Слов'янська 60-річну жінку. Потім вона поїхала поїздом до сестри.

У Покровському та Краматорському районах піротехніки вилучили та знищили 58 одиниць вибухонебезпечних предметів, — ДСНС Донеччини

Протягом минулої доби піротехнічні групи ДСНС 26 разів залучались до проведення робіт з розмінування території Покровського та Краматорського районів. В результаті проведених робіт було виявлено та знешкоджено 58 одиниць вибухонебезпечних предметів на загальній площі 14,52 га. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Росіяни продовжують весь день обстрілювати Донеччину – ще 3 людини загинули, — Вадим Філашкін

Під вогонь потрапило Удачне – за попередньою інформацією, росіяни ударили по селищу ракетою. Там 2 людини загинули і 1 поранена.

Також 1 людина загинула і 2 будинки пошкоджені у Курахівці – її ворог обстріляв зі ствольної артилерії.

Остаточні наслідки обстрілів ще встановлюються. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Спортсмени з Костянтинівки здобули повний комплект нагород чемпіонату України з традиційного карате, — Управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА

19-22 квітня місто Кропивницький прийняло чемпіонат України з традиційного карате, що зібрав близько 200 учасників із 10 регіонів.

Представники Костянтинівської громади показали гідні результати.

➡️Серед дорослих Наталія Пеняшкіна відзначилася золотою медаллю в «куміте».

➡️У віковій категорії юнаки срібною призеркою в «ката» стала Євгенія Пеняшкіна і третє місце в «куміте» посів Корній Пеняшкін.

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Щонайменше 1 людина загинула і 5 поранено внаслідок сьогоднішніх обстрілів Донеччини, — Вадим Філашкін

Центральна частина області зранку перебуває під масованими ворожими обстрілами. Достеменно відомо про 1 загиблого в Очеретиному.

У Красногорівці 4 людей дістали поранення – усі вони доставлені до лікарень. Ще 1 людина поранена у Гірнику Курахівської громади.

Крім того, ворог обстріляв Новоолександрівку і Воздвиженку Гродівської громади – наслідки цих обстрілів встановлюються. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

💩Орки розмахують своєю ганчіркою та заявляють про взяття «Вогнетривкого заводу», що в місті Красногорівка

Чекаємо офіційну інформацію. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

💩Орки розмахують своєю ганчіркою та заявляють про взяття «Вогнетривкого заводу», що в місті Красногорівка

Чекаємо офіційну інформацію. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

В ТО Маріуполі окупаційна влада вирішила, що зошити дітей повинні виглядати саме так…🙄

Маріупольським дітям нав’язують вбивць у якості «героїв», учасникам руйнування міста встановлюють памʼятники, а дітей змушують приєднуватися до «юнармії».

Кацапи хочуть виховати у дітей ненависть до всього українського та навʼязати російські псевдоцінності. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Енергетична ситуація на 25 квітня від Міненерго

Через бойові дії на Донеччині вимикалися 3,7 тисячі точок обліку у 6 населених пунктах. Енергетики заживили 2,8 тисячі абонентів. На ранок залишаються без світла 46,2 тисячі точок обліку у 95 населених пунктах. Газовики відновили газопостачання 58 споживачам. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас