🌹 Трошки позитивних новин: у центрі Слов'янська розпустилися деревовидні піони

📌 Квіти можна побачити на площі Соборній.

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

💣 У Краматорську на узбережжі дороги чоловік знайшов предмет, схожий на гранату

На місце викликали поліцейських та вибухотехніків. Закликаємо вас бути обережними та не чіпати підозрілі предмети. Якщо ж ви такий побачили, то:

➡️ зберігайте спокій; ➡️ подзвоніть на 112 та повідомте про виявлення такого предмета; ➡️ попередьте про підозрілий предмет громадян, які перебувають поруч, та обгородіть його; ➡️ очікуйте рятувальників на безпечній відстані від предмета.

Категорично заборонено: ❌ наближатися до вибухонебезпечного предмета торкатися його; ❌ курити та використовувати відкритий вогонь поблизу місця перебування небезпечного предмета; ❌ приносити в місця перебування людей предмети, що схожі на вибухонебезпечні.

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

З Донеччини евакуювали ще 39 дітей та 240 людей — Філашкін

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

26 квітня у Донецьку, на вулиці Іноземцева, палав будинок, три господарські будівлі та 2 гаражі

На жаль, постраждав чоловік 1948 року народження.

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Минулої доби ворог 2 121 раз атакував Донеччину: поранено трьох людей

Під прицілом опинилися 12 населених пунктів:

➡️ Костянтинівка; ➡️ Курахове; ➡️ Часів Яр; ➡️ селища Гостре та Північне; ➡️ села Архангельське, Берестки, Галицинівка, Зоряне, Іллінівка, Новоолександрівка, Острівське.

Також відомо, що по Іллінівці загарбники вдарили керованою авіабомбою «КАБ-250». Одна люди постраждала. Понівечено навчальний заклад, господарські приміщення, цивільне авто. Через артобстріл в Галицинівці поранені отримали дві людини.

Будь ласка, будьте обережні та дотримуйтесь правил безпеки🙏🏻

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Була розгублена та не памʼятала адресу: у Краматорську поліцейські повернули додому літню жінку

Жінка розповіла правоохоронцям, що ніби проживає в в третьому під’їзді, в квартирі на третьому поверсі. Вони обійшли декілька багатоповерхівок та згодом зʼясували, де вона мешкає.

У квартирі поліцейські знайшли телефон бабусі та з нього зв’язалися з родичами.

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Минулої доби Герої України знищили 1124 росіян 💪🏻

Також наші воїни «мінуснули»: ➡️ 1 підводний човен; ➡️ 3 засоби ППО; ➡️ 6 танків; ➡️ 14 броньованих бойових машин; ➡️ 24 БпЛА; ➡️ 38 артилерійських систем.

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

🚰 За хвилину фільтр став коричневим: у Маріуполі з-під кранів тече брудна вода

Такий відеофакт виклали маріупольці. Вони кажуть, що водою не можна користуватися навіть у технічних цілях. Ба більше, комунальні служби в місті не реагують на постійні пориви труб.

«Якщо раптом якась аварія, то самі розгрібайте, квитанції оплачуйте, а у відповідь ми вам «гівно» з крана поставляємо?!», - обурюються місцеві маріупольці. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

26 квітня окупанти поранили трьох жителів Донеччини — Вадим Філашкін

Двоє з постраждалих — мирні жителі села Галицинівка, один — Іллінівка.

❗️ В інфографіці подана кількість жертв росіян на Донеччині без урахування Маріуполя та Волновахи.

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Оперативна інформація від Генштабу станом на 6:00 27 квітня

На фронті минулої доби сталося 94 бойових зіткнень.

➡️ На Куп’янському напрямку наші захисники відбили 10 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

➡️ На Лиманському напрямку росіяни 14 разів атакували позиції ЗСУ в районах населених пунктів Дружелюбівка Харківської області, Греківка та Серебрянське лісництво Луганської області, Терни та південніше Зарічного на Донеччині.

➡️ На Бахмутському напрямку Герої України відбили 10 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської та Новий, Виїмка, Спірне, Іванівське і Кліщіївка Донецької областей.

➡️ На Авдіївському напрямку наші воїни відбили 29 атак в районах населених пунктів Архангельське, Керамік, Очеретине, Семенівка, Уманське, Калинове.

➡️ На Новопавлівському напрямку ЗСУ стримують ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Пречистівка та Урожайне. Зазначається, що тут ворог 17 разів намагався прорвати оборону наших військ.

➡️ На Оріхівському напрямку окупанти 3 рази атакували позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Оперативна інформація станом на 18:00 26 квітня від Генштабу ЗСУ

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. ➡️На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 7 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

➡️На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 9 атак в районі Серебрянського лісництва Луганської області; населених пунктів Терни та південніше Зарічного Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Макіївка Луганської області; Терни, Ямполівка, Торське Донецької області.

➡️На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 8 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Виїмка, Спірне та Іванівське Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення. Також противник завдав авіаційних ударів в районі населеного пункту Часів Яр Донецької області.

➡️На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 23 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Керамік, Очеретине, Семенівка, Уманське, Калинове Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

➡️На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Пречистівка та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 12 разів намагався прорвати оборону наших військ.

➡️На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 3 рази атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Словʼянськ та Краматорськ увійшли у список міст з найбільш забрудненим повітрям у минулому році, — ДСНС України, Держстат Високий рівень забруднення у 2023 році спостерігався у 13-ти містах:

➡️ Дніпрі, ➡️ Кам’янському, ➡️ Краматорську, ➡️ Миколаєві, ➡️ Одесі, ➡️ Херсоні, ➡️ Львові, ➡️ Луцьку, ➡️ Вінниці, ➡️ Києві, ➡️ Кривому Розі, ➡️ Запоріжжі, ➡️ Слов’янську.

Стан атмосферного повітря в Словʼянську та Краматорську погіршився ще і у звʼязку з обстрілами та пожежами. Через воєнні дії, метеостанції Бахмуту, Волновахи, Лисичанська та Маріуполя не працювали, тому спостереження за хімічним складом атмосферних опадів та за кислотністю не проводились. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Україна звільнила територію біля Верхньокам’янського, а війська рф, ймовірно, захопили всю Новобахмутівку та просунулися в центр Соловйова, — Інститут вивчення війни

Просування рф навряд чи переросте у значне в оперативному плані проникнення, не кажучи вже про те, щоб спричинити крах української оборони на захід від Авдіївки. Російський тиск на Часів Яр більш відчутний. Захоплення міста, ймовірно, дозволить російським військам почати подальші наступальні операції проти міст, які утворюють значний український оборонний пояс у Донецькій області. Геолокаційні кадри від 25 квітня свідчать про те, що російські сили просунулися на південний схід від Урожайного Донецької області.

Також з кадрів видно, що українські сили звільнили територію далі на схід від Верхньокам’янського. Крім того Україна нещодавно підтвердила звільнення поблизу Сіверська.

Інші висновки ISW за 25 квітня:

➡️Офіційні особи США стурбовані тим, що останнього пакету американської військової допомоги Україні може бути недостатньо, щоб Україна повернула всю свою територію. ➡️Війська рф розміщують безпілотники, пристосовані для більшої стійкості проти засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) України, на критичних ділянках лінії фронту. Чекаємо офіційну інформацію. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

41 дитина з Донеччини пройде соціальну реабілітацію та оздоровлення на Прикарпатті, — Вадим Філашкін

Приймає дітей Донеччини санаторій «Косів», що в низькогірній кліматичній курортній зоні, в долині річки Рибниці на південно-східному відрозі Карпат.

Під час зміни діти матимуть змогу насолодитися краєвидами Карпат і чистим повітрям, взяти участь у різноманітних розвагах та знайти нових друзів.

Всього з початку року в рамках цього проекту оздоровилися вже близько 200 дітей. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Піротехніки обстежили понад 224 600 кв. м на наявність вибухонебезпечних предметів, — ДСНС Донеччини

Протягом минулої доби піротехнічні підрозділи Служби порятунку обстежили понад 22,46 га територій Покровського, Волноваського та Краматорського районів, в результаті чого було виявлено, вилучено та знищено 89 одиниць вибухонебезпечних предметів. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Енергетична ситуація на 26 квітня від Міненерго

Внаслідок ворожих обстрілів Донеччини вимикалися 8428 тисячі абонентів. Енергетики заживили 8295 точок обліку. Залишаються без світла 45,7 тисячі абонентів у 95 населених пунктах. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

У МОН розглядається можливість зміни умов вступу на магістратуру для студентів із ТОТ

Єдиний вступний іспит планують замінити на співбесіду з іноземної мови. Про це заявив представник МОН під час засідання Координаційного штабу з питань деокупованих територій, яке відбулося під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Під час попередніх нарад обговорювалася пропозиція проводити ЄВІ для студентів із ТОТ в обмеженому дистанційному форматі.

Однак за інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, провести ЄВІ в такому форматі для зазначеної категорії осіб немає змоги. Це пов’язано з тим, що організувати належну ідентифікацію учасників та гарантувати дотримання принципів академічної доброчесності при такому проведенні вступних випробувань – неможливо.

Тому наразі МОН розглядає можливість дозволити замінити складання ЄВІ на співбесіду з іноземної мови, яку проводитимуть заклади вищої освіти в дистанційному режимі. Тобто повернути ті норми, які діяли торік.

Це стосується громадян, які: ➡️декларують, що перебувають на ТОТ і в поточному році завершують здобуття ступеня бакалавра; ➡️планують вступати для здобуття вищої освіти ступеня магістра в тому самому закладі освіти на спеціальності, які не передбачають складання єдиного фахового вступного випробування.

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Що робити, якщо не встигли подати заяву на продовження виплат ВПО до кінця квітня?

У цьому випадку допомога призначається за повний місяць, у якому особа подала заяву, незалежно від дати звернення. Тобто якщо ви звернетеся за призначенням виплат у травні, то виплати будуть призначені тільки за травень і т.д.

Заяву треба подавати до органів соцзахисту населення у вашій громаді або до ЦНАПу вашого району.

☎️ Для більш детальної інформації, щодо виплат можна телефонувати на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 1548 або на гарячу лінію уповноваженого з питань ВПО +380668136239. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

«Гори Донеччини» - те, що робить ландшафт нашого регіону особливим💪🇺🇦

На території Донецької області нараховують понад 700 териконів. На фото один з териконів Покровського району. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Оперативна ситуація по області станом на ранок 26 квітня, — Вадим Філашкін

➡️Покровський район. У Красногорівці поранено 3 людини. В Очеретиному 1 людина загинула. У Курахівській громаді 1 людина загинула у Курахівці і 1 поранена у Гірнику; у Гострому пошкоджено 8 приватних будинків. В Удачному 3 людини загинули і 4 поранені, пошкоджені адмінбудівля, заклад культури, кав'ярня і понад 20 приватних будинків.

➡️Краматорський район. У Лиманській пошкоджено 2 будинки у Ямполі. На Костянтинівку ворог скинув КАБ-250 – на щастя, бомба не вибухнула, сапери її знешкодили.

➡️Бахмутський район. У Часовоярській громаді пошкоджені 8 приватних будинків, багатоповерхівка і 3 промислові будівлі. Пошкоджено будинок у Серебрянці Сіверської громади.

Всього за добу росіяни 10 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 106 людей, у тому числі 12 дітей. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

За добу росіяни вбили 5 мешканців Донеччини, ще 8 зазнали поранень, — поліція Донеччини

➡️Поліція зафіксувала 1800 ворожих обстрілів.

➡️Під вогнем перебували 9 населених пунктів: міста Гірник, Костянтинівка, Красногорівка, селища Гостре, Курахівка, Очеретине, Удачне, села Карлівка, Острівське.

➡️Пошкоджено 10 цивільних об’єктів - 8 житлових будинків, критичну інфраструктуру.

➡️Удачне росія атакувала ракетою із ОТРК «Іскандер-М» - вбила 3 цивільних осіб. 4 мирних жителів були поранені. Пошкоджено контактну мережу.

➡️Внаслідок артилерійських обстрілів загинула людина в Очеретиному, ще одна – в Курахівці. Пошкоджені приватні оселі.

➡️У Красногорівці травмовано 3 мешканців, 2 приватних будинки зазнали руйнувань.

➡️Є поранений у Гірнику, пошкоджено 3 домівки.

➡️Удар керованою авіабомбою «КАБ-250» окупанти завдали по багатоквартирному будинку в Костянтинівці. Бомба не розірвалась, її буде знешкоджено.

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Створено реєстр постраждалих від воєнних дій, — членкиня Комітету з питань бюджету Леся Забуранна Прийнятий закон формує централізований реєстр осіб, які зазнали фізичної, моральної шкоди та насильства під час воєнних дій.

Цей реєстр створює фактичну базу для подальшого розгляду справ у міжнародних трибуналах та кримінальних судах, сприяючи засудженню військових злочинців.

Ініціатива дає можливість людям претендувати на компенсації внаслідок понесених втрат та пошкоджень під час конфліктів Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Макіївка та Греківка потерпає від обстрілів росіян, — Луганська ОВА про ситуацію на окупованих та деокупованих територіях

➡️Жителька Макіївки, яка погодилася вчора виїхати, мешкатиме на Полтавщині. Красноріченською військовою адміністрацією жінці надається уся необхідна допомога. А от мешканка Невського звернулася з питанням відновлення втрачених документів. Її супроводили до Слов’янська, де надають необхідні консультації.

➡️Поліцейськими Луганщини доставлено та роздано жителям Макіївка продуктові, гігієнічні набори та питну воду.

➡️Атаки окупантів відбито від Стельмахівки, Макіївки, Серебрянського лісництва та Білогорівки.

➡️Із вересня при усіх школах так званої «лнр» запровадять курс з управління БПЛА. Офіційно управлінню безпілотниками навчатимуть у спеціалізованих гуртках, але їх відвідування буде обов’язковим. У якості наставників залучатимуть російських військових.

➡️Майже 100 шахт зі 114 на сході визнані росіянами нерентабельними. Значну кількість цих підприємств до невтішних економічних показників довели самі загарбники. Причиною є відсутність фінансування та примусова мобілізація Загалом на ТОТ було мобілізовано майже 60% гірників. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

За 25 квітня росіяни вбили 5 жителів Донеччини: 3 в Удачному, 1 у Курахівці та Очеретиному, — Вадим Філашкін

Ще 8 людей в області за добу дістали поранення.

Загальна кількість жертв росіян на Донеччині подана без урахування Маріуполя та Волновахи. Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас

Оперативна інформація станом на 6:00 26 квітня від Генштабу ЗСУ

Протягом минулої доби відбулося 114 бойових зіткнень.

➡️На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

➡️На Лиманському напрямку ворог провів 20 атак в районах населених пунктів Дружелюбівка Харківської області; Макіївка, Серебрянське лісництво Луганської області; Торське, Терни, Зарічне Донецької області.

➡️На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 26 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Миколаївка, Виїмка, Спірне, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

➡️На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито понад 30 атак в районах населених пунктів Очеретине, Уманське, Невельське, Керамік, Бердичі, та Нетайлове Донецької області.

➡️На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне Донецької області, де ворог 19 разів намагався прорвати оборону наших військ.

➡️На Оріхівському напрямку ворог 2 рази атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області.

Надсилайте нам фото/відео/інформацію ➡️ @donbassnow_bot

🇺🇦 Донбасс Сейчас